71

Съветниците подписаха празен чек за стадионите на "Ботев" и "Локомотив"

Решението е трудно, но ще го изпълняваме, увери кметът Здравко Димитров и напомни, че общинският бюджет ще бъде приет, след като се гласува държавен

 

Общинският съвет гласува  дружно 32,7 млн лева за строителството на стадионите “Ботев” и “Локомотив” след близо два часа дебат по предложението на ГЕРБ за финансиране по равно в рамките на 3 години.

Решението беше подкрепено от 46 съветници, само Костадин Гаров от НфСБ беше против.

Комисия ще контролира изпълнението на строителството, и ще се отчита пред Общинския съвет. Предложението беше прочетено на крак в залата от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев.

Едновременно с осигуряване  на парите от общинския бюджет  ще бъде изпратено искане за финансиране до Министерството на спорта. За това настоя  Веселина Александрова от ДБ , която отбеляза, че планирането на средства за три години напред е обещание и че парите могат да бъдат пренасочени за други обекти, както не веднъж се е случвало. Позова се и на многото неизпълнени обещания на ГЕРБ.

"Така, както върви джипка, се хвърлят обещания. Да, ама и други обещаха, но нищо не направиха. А ние имаме завършена трибуна", скочи Илиев и честити на Локото за "Бесика". "Тя е построена от общината. Това е по-добре, отколкото да пускат лодка да спасяват бели чапли и гларуси", иронизира шефът на съветниците от ГЕРБ.

"Пловдив е единствената община в страната, която ще изгради два стадиона", отбеляза Константин Георгиев от Кауза България.  Слави Георгиев, който не членува в група, разкритикува администрацията и в частност зам.-кмета Пламен Райчев, че контролът върху строителството на Колежа е занижен и строителят прави каквото си иска, а отчет за разходите на публичните средства няма.  В същото време 6 140 000 лева са похарчени в повече за препроектиране, въпреки че тези пари не са предвидени в договора за обществена поръчка, упрекна съветникът.

"Решението да се захващаме с финансирането на стадионите не беше правилно, но сега няма връщане назад. По-голяма глупост ще бъде, ако ги оставим на разруха", предупреди Георгиев.

И Веселина Александрова обвини администрацията, че договорът за стадион "Христо Ботев" е сключен за 53 млн. лева, а осигурените средства бяха само 25 милиона.   "Градът ни е в капан и сега отново Общинският съвет трябва да оправя бакиите. Контролният орган в "Империал" не направи за 3 г. нищо, за да се завиши контрол и да се търсят средства, а сега започна да се изявява", разсмя съветниците Евелин Парасков от Съюз за Пловдив. 

Борис Гиздаков, шеф на феновете на “Ботев” , изрази удовлетворение от решението и пожела то да бъде изпълнено. Същото препоръча и Емил Геренов - на Локото. И двамата заявиха на микрофона, че подкрепят решението за публичен контрол на строителните работи.

Решението е трудно, но ще го изпълняваме, увери кметът Здравко Димитров. Той напомни, че общинският бюджет ще бъде приет, след като се гласува държавен.

Снимки от Валентина Биларева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
75 коментара
партийни поръчки

партийни поръчки

10.02.2023 | 06:45

Крадци и изедници! Борисов им нареди, предзборно да печелят футболните агитки с народни пари! Колко още милиони ще откраднат за тези стадиони? А улиците са по-зле от в Украйна....

Отговори
9 0
ами Истинският Общински ГРАДСКИ СТАДИОН "ПЛОВДИВ"...?

ами Истинският Общински ГРАДСКИ СТАДИОН "ПЛОВДИВ"...?

10.02.2023 | 00:55

1.Самото заплашително и застрашително поведение и присъствие със изразени ЗАКАНИ („ще видим кой как ще гласува!“) от глутницата алчни частници професионални „фенове“ съставлява ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. 2.НАКАЗАНИЕТО за всякое престъпление е задължително даже и в Пловдив! 3.Пряко задължение на СелСъвета е да поддържа в изрядно състояние единствения обществен -не Частен!- традиционен добър стар познат ГРАДСКИ СТАДИОН „ПЛОВДИВ“ 4.Ако не 30 милиона за СТАДИОН ПЛОВДИВ. то хайде, в атмосферата на истерии и бунтове и тормоз от алчни частници терористи (ОПГрупа престъпници наброява не повече от 2,000 четници!) то справедливо щеше да бъде по 1/3 =по 10 милиона= за Стадион „ПЛОВДИВ“ със кортовете и за по двете частни игрища. 5.“Спортна инфраструктура“ не може да изключва ГОЛФ КУРС за населението на мястото на пресушения и хигиенизиран жабуняк „ГРЕБЕН“ (частен!) с който да прекратим расовото комаровъдство в Града и пръскането с вредни отровни ИНСЕКТициди по бебешките колички -доколкото останаха такива...

Отговори
5 1
Анти  фен

Анти фен

09.02.2023 | 23:16

Това е само началото. Тези стадиони построят ли се ще искат поддръжка, осветление, пазачи и т. н. Както е Колодрума...

Отговори
12 0
Спокоен

Спокоен

09.02.2023 | 21:47

Горчиво бе!

Отговори
6 0
,Енчо

,Енчо

09.02.2023 | 20:31

Аз съм фен на Спартак .За мен някой лев няма ли?

Отговори
13 0
Спокоен

Спокоен

09.02.2023 | 21:47

И за тебе ще има. Съберете се 50 човека, и ще капне...

Отговори
11 1
Снимката говори всичко

Снимката говори всичко

09.02.2023 | 19:32

Много нагли

Отговори
18 0
Вяра

Вяра

09.02.2023 | 20:36

Красноречива усмивка от Мошето и Шебека, ще видите колко още ще се уговт за месеци.

Отговори
12 0
Жалко е

Жалко е

09.02.2023 | 18:44

Един е бил против, погрешка сигурно!

Отговори
18 0
Г.Мараджиев

Г.Мараджиев

09.02.2023 | 18:17

Поздрави, на всички фенове на футбола Надявам се да не си търсите вече парите,които дължим на община Пловдив за такса смет.Какво са 1 милион със закъснение няколко години. С уважение: Георги Мараджиев кмет на община Стамболийски

Отговори
19 2
Грабим от Европейския и Републиканския Бюджет грабят вече и от

Грабим от Европейския и Републиканския Бюджет грабят вече и от

09.02.2023 | 18:14

Грабят вече и от местния бюджет на града. Европейски републиканския вече не им стига въпреки че шкафчетата са претъпкани от кюлчета злато и евро банкноти.

Отговори
26 0
Г.Мараджиев

Г.Мараджиев

09.02.2023 | 18:12

Поздрави на всички фенове!Надявам се , вече да не си търсите парите,които дължа на Пловдив за такса смет.Какво са 1 милион лева.С уважение:Г.Мараджиев кмет на община Стамболийски.

Отговори
10 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?