49

Саможертвата в името на другия е велико нещо! Наградиха топ огнеборците за 2022 г.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов също получи голямо признание

Не само съм горд, а съм щастлив, че в нашите редици има такива изявени служители. Не говоря само за тези, които бяха наградени, а за абсолютно всички, които денонощно служат и защитават живота и здравето на жителите на Пловдивска област. Това каза пред микрофона на "Марица" директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков минути след церемонията "Пожарникар на годината 2022" - Пловдив. 

По отношение на изминалата 2022 г. , той посочи, че е имало няколко пожара, които са изпитали докрай уменията на огнеборците, но най-голямо предизвикателство и трудност за тях е било бедствието в Карловско. Сред наградените на церемонията бяха началникът на пожарната в Карлово гл. инсп. Тоню Чалъмов (за проявено себеотрицание при потопа в карловските села) и кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов (за отлична координация и ефективни решения по време на бедствието).


Гл. инсп. Чалъмов сподели пред камерата на медията ни, че получената награда, макар и индивидуална, я възприема като оценка и признание за всички участници в проведената спасителна акция в Карловско - всички пожарникари, спасители, возолази, военнослужещи, полицаи и т.н.  "Тази награда има особена тежест за мен и съм горд, че вече е притежание на карловската пожарна", каза той. 


"Шокът беше голям, но да поставиш себе си и живота си в опасност, за да спасиш живота на другия - това е велико нещо. Това направиха карловските огнеборци, това направиха техните колеги от пожарната дирекция в Пловдив, всички, които се притекоха на помощ. Успяхме в такова мащабно бедствие, невиждано в България, да не допуснем нито една жертва. Тези достойни мъже и жени от дирекцията заслижиха уважението и любовта на карловските граждани, на жителите на засегнатите села, моето уважение и признателност. Аз няма да го забравя цял живот", каза Кабаиванов. 


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?