46

С народни носии, гайди и тъпани 12. Б покани класната на бала ВИДЕО

Тъпани думнаха и гайди писнаха пред пловдивското СУ  „Св. св. Кирил и Методий“. Този път не за училищен концерт, а специално за класната на 12. Б и преподавател по гражданско образование Светозара Бояджиева.

Така абитуриентите от професия „Танцьор“, специалност „Български народни танци“, я поканиха по свой начин на абитуриентския бал навръх Деня на жената 8 март.

Искахме да е различно и да й доставим удоволствието, което ние изпитваме, когато танцуваме,

разказа Стела Вучева от 12. Б.

Зам.-директорът по творческата дейност Боян Алексиев дал рамо в организацията и всички момичета от класа се пременили с носиите на школския ансамбъл „Марица“. Преподавателката по български език и литература Диляна Ендарова-Шехова пък помогнала да се разпечатат листове с по една буква и да се закарфичат на гърбовете на девойките, така че като се обърнт, да оформят въпроса: „Ще дойдете ли с нас на бала?“. Останало само директорката Таня Николова да извика класната от час да слезе спешно долу.

Там я очаквал червеният килим, който школото разпъва на празници и на старта на учебната година. А класната се разплакала, още преди да стъпи на него и да слезе до пламтящите фойерверки. Под съпровода на петима гайдари две момчета от класа се приближили към класната, думкайки тъпани. Третото поднесло букет рози с поканата за бала.

Много я ядосвахме, но ще останем в сърцето й като първия випуск, който извежда като класна, убедена е Стела Вучева.

През тези 5 години пораснахме заедно. Тя ни беше не само учител, а като личен психолог на класа. Съветваше за всичко,

разказа дванайсетокласничката. Самата тя лесно избухва и ще запомни от класната препоръките да владее гнева си и да контролира чувствата, което ще й трябва цял живот.

След трогателната покана пред школото се извило и общо хоро. Плакахме много и втори ден плачем, като гледаме снимките, шегува се 12. Б.

Класът поема в различни посоки – някои ще продължат с хореографията и танците в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, други са избрали попрището на начален учител и медсестра.

"Аз лично ще запомня това училище като различното. Нямахме нужда след часовете да ходим по кафета. Оставахме и танцувахме, ходехме на фестивали. Все едно бях в ансамбъл, а не на училище", споделя Стела Вучева.

Сега предстоат финалният концерт на випуска, матурите и балът на 23 май в „Тримонциум“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?