Следвайте ни

Рибари търсеха голям амур, хванаха шаран СНИМКИ

viber icon

Рибари окупираха Гребната база от ранни зори, а денят се превърна в истински празник за тях. За да си запазят място някои бяха дошли още в 3 сутринта, други пък бяха поспали малко повече и чакаха от 6:30. Имаше и такива, които не се опасяваха, че няма да има къде да хвърлят въдици и дойдоха към 9 часа.  Асен Маринов пък беше сред закъснелите мераклии. Дошъл чак в 13 часа, защото не знаел, че днес риболовът е разрешен.

Строени като войници около водата всеки се опитваше да хване най- големия улов или както рибарите се шегуваха търсеха „големия амур“. Вместо това обаче повечето напълниха кеповете си с шаран. „Хванахме по едно кило риба, колкото да изцапаме тигана“, пошегува  се Ангел Паскалев , който беше уловил уклей, карабалък и каракуда. „За 5 часа сме хванали 4 риби – каракуди и шарани. Хванахме ги на царевица и на мартеница – това е боядисан бял червей в червено и бяло“, Камен Апостолов. 

Най-големият улов отиде при Апостол Бобоцов, който ще се прибере у дома с два шарана, единият от които е два килограмов, а другият един. Един от малкото късметлии, които се докопаха до така желания амур пък беше Стоян Велков.

Докато едни рибари ловяха на бял червей и хляб, то други залагаха на кочан царевица. Захранките обаче на всички бяха еднакви – качамак, варено жито и кюспе. 

Рибарите са категорични, че по-често общината трябва да разрешава уловът на Гребната база, защото рибата била на гъсто, а и кефът е безценен. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?