Следвайте ни

Опасен кестен в Пловдив мина под резачките ВИДЕО

viber icon

Изключително опасен конски кестен бе отсечен на бул. "Христо Ботев" срещу Централна гара. Дървото бе напълно изсъхнало отвътре и представляваше реална заплаха за минаващите под него.

Работниците показаха как цялата кора на кестена бе паднала още преди месеци.

Дървета, считани за опасни, се режат след подаден сигнал до отдел "Екология" към районното кметство.

Оттам се формира комисия, която решава дали дървото да бъде отсечено. Чак след това решението се изпраща към ОП "Градини и паркове", които изпращат екип на място.

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Велко Ендаров

Велко Ендаров

09.06.2020 | 10:41

Това си е новина - служителите от ОП"Паркове и градини" са отрязали "изключително опасен конски кестен". Пише също, че "цялата кора на кестена бе паднала още преди месеци". Все пак по-добре късно, отколкото никога! Подал съм сигнал за едно наклоненно на 50 градуса дърво. Под него минават хора, децата играят и рисуват по пътеката безгрижните си картини! За 3 седмици успях да получа входящ номер за сигнала и сега очаквам продължението на сагата.Надявам се да го отрежат, подкастрят или обезопасят преди цялата му кора да е изпадала въху хората или дървото да се окаже неканен гост в някой от насрещните апартаменти! Вече не вярвам на Общината. Възмутен съм от бездушието и безотговорността на нейните служители. Има много за кастрене!

Отговори
4 0
Прав си

Прав си

03.07.2020 | 15:21

Но има и много празни площи за садене на дървета.... Особено в панелните комплекси. МА НЕМА КОЙ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?