Следвайте ни

Огнено шоу омагьоса пловдивчани ВИДЕО

viber icon

Огън, танци и музика превзеха площад "Централен" в Пловдив. Това е част от шестото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до 31 октомври.

Всички спектакли в програмата са с продължителност от 20 до 30 минути. Изключение прави само спектакълът "Метаморфози" на Жар театър, който е 50 минути. Именно той бе и първият представен пред пловдивчани. Създаден е по откъси от поемата на Овидий.

„Метаморфози“ започна с половин час закъснение, но чакането си струваше. Дори и изнервените малчугани, които не спираха да питат майките и бащите си кога ще започне шоуто, накрая бяха изумени. И започнаха да гадаят какви са фигурите, които палеха актьорите. Без колебание всички познаха дракона, но за следващата запалена фигура започнаха да гадаят дали е човек или икар. 

Стотина души се бяха събрали на площад "Централен" да гледат огненото шоу. Пред зрителите се разкриха последователно танци, огнени картини, пламтящи кукли, а между различните сцени имаше и рецитал, който разказваше действието.

Следващият спектакъл е на 29 октомври от 18:00 ч. на сцена "Ядрото" в Капана. Там пловдивчани ще могат да се  насладят на  Формация за огнено изкуство "Firestep" със спектакъла "Самодива", който е любовна история.

Последният ден от фестивала, 31 октомври, ще закрият  младежката огнена група "Феникс" от Козлодуй и "Корени". Спектакълът е базиран върху българския фолклор и мита за Героя. Иновативното в него е, че съчетава огън, светещ пой и мултимедия. Младежите ще играят от 18:00 ч. на акведукта на хълм Бунарджика.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Бъбу

Бъбу

29.10.2020 | 07:56

Стотина души и на снимката на гъсто и нито един с маска, после не се чуете защо сме на второ място по брой на заразените. Край няма човешката простотия и тази на медиите.

Отговори
3 1
ВЪТЮ

ВЪТЮ

29.10.2020 | 06:21

ДУХ,ДУХ,АМА СТОТИНА ДУШИ И ТОЛКОЗ.ЧУДЯ ИМ СЕ НА АКЪЛА,А И НА АКЪЛА НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ,ЗАЩОТО ЗОРЛЕМ СЪБИРАТ НА ЕДНО МЯСТО МНОГО ХОРА.СЯКАШ НЕ ГЛЕДАТ ТВ И НЕ ПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ.

Отговори
4 0
zia

zia

29.10.2020 | 04:27

Моят приятел печели 77 долара на час на лаптопа. Уволнен е от работа преди 5 месеца, но миналия месец спечели $ 10258, като просто работи от вкъщи с програма, която намери онлайн. Това е, което той прави ... Изпробвайте сами===>>>Careerclub9.com

Отговори
1 3
Нали

Нали

28.10.2020 | 23:09

Ето го духът на Пловдив! И сега нека да си представим на това прекрасно шоу, президентът ограден от три шпалира булдози от НСО! Или Корнела със стисната злобна устичка!

Отговори
3 2
Сик

Сик

29.10.2020 | 09:39

Не бе, представям си една землянка и твоята мутра в нея, а ССачева му готви вечерята. Т.ът гербаджийски трол.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?