71

Огън и мускули до Гребната база: 26 отбора пожарникари спорят кой е най-добрият СНИМКИ

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов
откри 51-вия Републикански преглед по пожароприложен спорт, чийто домакин е ПловдивСпортен хъс, мускули, умения и професионална конкуренция. Такава е атмосферата на лекоатлетически стадион "Пловдив", където 300 огнеборци от цялата страна мерят сили за първото място. Те са представители на 26 отбора от Регионалните пожарни дирекции в страната - мъже, както и жени, юноши и девойки от 12 до 18 години и отбор курсанти от Факултета по ПБЗН при Академията на МВР.51-вият Републикански преглед по пожароприложен спорт започна тази сутрин и ще продължи до 2 юни включително. На спортния терен всички те показват своите професионални умения и нива на специализирана оперативна подготовка- групово и индивидуално. Правилата на състезанието са заимствани от ежедневните ситуации, в които огнеборците попадат- преодоляване на препятствия подобни па тези при истински пожар, гасене на действителен огън, изкачване на учебна кула с щурмова стълба, построяване на шлангови линии и бойно разгръщане от мотопомпа.Тържествената част започна под звуците на Представителен духов оркестър на Военновъздушните сили и мажоретките от СУ "Св. Св. Кирил и Методий". Огромно възхищение сред гостите - представители на местната власт, директори на Регионални дирекции по ПБЗН от страната, колеги бойци и официални лица, предизвика участието на единствения порода си Първи гвардейски отряд с деца от ЦДГ „Мая“. Гостоприемен поздрав отправиха и танцьорите от емблематичния фолклорен ансамбъл „Тракия".

Главен комисар Александър Джартов поздрави участниците и каза: "Бих искал да поздравя колегите от Военния духов оркестър, че имаме тяхната подкрепа не само по време на бедствия, а и на празници, като днешния. Продължаваме една традиция, която датира от почти 100 години. Обикновено всички състезатели в тази прояа са едни от най-добрите в страната. Затова пожелавам успех, да премине без контузии. Бързайте бавно!". 
Водещ на тържествената част бе пресаташето на пожарната служба в Пловдив Таня Костадинова. 


 
 

Състезанията, които се провеждат на лекоатлетически стадион "Пловдив" са с вход свободен за зрители и посетители.снимки от Наташа Манева
видео: Мирослав Димов

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?