Следвайте ни

Обществената баня става СПА център

viber icon

Обществената къпалня, която е най-посещаваното място в Минерални бани, откакто курортът съществува, ще се превърна в модерен СПА център.

Западнала през годините и дори продължително време затворена, днес тя е обновена.  Преди години й бе направен ремонт и сега за ваните в нея се чака ред, тъй като много хора избират тук да лекуват различни болежки.

Обектът ще бъде напълно преобразен, за да се превърне в модерен СПА център. Реновирането ще стане по проект на програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция, който се нарича "Минерални пътища - ваканции и природа в едно мигане". 

В сградата ще бъдат инвестирани  450 000 евро. В нея ще има модерен СПА център с кабинети за рехабилитация, лекарски кабинет и отделение за физиотерапия. Ще бъдат изцяло реновирани съблекалните, помещенията с ваните и басейните в нея.

Сградата е строена през далечната 1932 година и дълго време в нея нищо не бе подобрявано. Минералната вода, която ползват тук, е с качествата на тази в прочутите Карлови Вари.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Gold

31.12.2019 | 10:29

Mizerya

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?