Следвайте ни

Награждават изявени пловдивски спортисти ВИДЕО

Сесията на Общинския съвет започва с награждаване с  "Почетен знак на град Пловдив"  на  изявени спортисти. Отличието ще бъде връчено на Каспар Симеонов, Георги Василев, Милко Арабаджийски, Тодорка Николова. 


Градските старейшини ще гласуват условията на концесия на стадион "Тодор Диев". За нея кандидатства "ПФК Спартак - Пловдив 1947" - АД, представлявано от Динко Миленчев. Минималната инвестиция в реконструкцията на спортната база  е 1,8 млн. лв.с капацитет на стадиона 1400 посетители. След решението на местния парламент ще се обявява конкурс.


В дневния ред са включени 32 точки, една от които е отчет за изпълнение на концесионните договори за 2018 г. На "ПФК Ботев - Пловдив" АД се дава 3-месечен срок, за да погаси дълговете към бюджета, тъй като от 2016 г. не са платени годишните вноски , данък сгради и такса смет за двата стадиона - "Христо Ботев" и в "Коматево". Дружеството е заплашено с принудително събиране на борчовете чрез съдия -изпълнител.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?