Следвайте ни

НА ЖИВО: Парадът на победата в Москва

viber icon

В чест на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война днес от 10 часа се провеждат паради в 28 градове на Русия, между които градовете-герои, предават информационните агенции.

Заради епидемиологичната обстановка властите в някои от регионите се отказаха от организирането на шествия или решиха парадите да се проведат без зрители. Там, където не са организирани военни паради, се провеждат празнични мероприятия под друга форма.

На 26 май президентът на Русия Владимир Путин обяви, че парадът на победата ще се състои на 24 юни – в деня, когато през 1945 г. се е провел историческият парад на победата, ръководен от маршал Константин Рокосовски и приет от заместник-главнокомандващия на въоръжените сили маршал Георгий Жуков.

На събитието бяха поканени държавните глави на много държави, но част от тях отказаха участие заради епидемията от коронавирус и държавите им ще бъдат представени от ръководителите на техните дипломатически представителства в Москва.

В парадния строй на Червения площад преминават около 14 хиляди души - главно военнослужещи с имунитет срещу коронавируса.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?