71

Митко, който извади кръста в Пловдив: Чувството е уникално! А и жена ми е именичка днес ВИДЕО

Уникално е. Имах чувството, че ще успея да хвана кръста. Бях сигурен! Казах на децата ми, те не вярваха.

Това бяха първите думи на 39-годишният Димитър Куманов, който извади богоявленския кръст от ледените води на река Марица в Пловдив.

Щастливецът сподели, че е дебютант - хвърля се за първи път за разпятието, макар че отдавна има желание да участва. "От 7-8 години се каня, но винаги Богоявление е през седмицата и не успявам. Сега се падна в събота. Чувството е много яко, уникално. Като влязох във водата направо изтръпнах, но като хванах кръста не ми беше студено въобще. Даже още вря целия", каза Димитър.

Пловдивчанинът сподели, че има три деца - две момчета и момиче. Притежава заведение за бързо хранене. Момчетата му присъстваха на ритуала на брега на Марица, за да го подкрепят.

"Жена ми е именичка днес. Казва се Божана. Жива и здрава да е. Дъщеря ми се разболя и тя остана с нея вкъщи, иначе и двете щяха да са тук, за да ме подкрепят", посочи Димитър. На въпрос дали е имал предварителна подготовка преди ритуала, той сподели, че през ноември се е топнал в морето, но не е правил нищо предварително за Боговление. 

Той си пожела здраве за него и цялото му семейство. Здраве бе пожеланието му и за всички хора. 

След като успя да извади кръста, Димитър получи поздравление и от митрополит Николай. Десетки заобиколиха пловдивчанина, за да се докоснат до светинята. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кой е

Кой е

06.01.2024 | 16:11

тоя накичен фатмак до попа?

Отговори
4 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?