46

Комисар Георги Мангараков: Загасихме пожара и спасихме цеха ВИДЕО

Огнената стихия в цеха при Стъкларския завод е погасена. Това каза шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков, който бе на място и ръководеше действията на огнеборците, предаде репортер на „Марица“. 

Понеже на мястото на инцидента няма водоснабдяване, се наложило да бъде направена 250-метрова водоснабдителна линия от съседен обект, за да се спаси пламналия цех за обработка на дрехи. 

„Осигурихме непрекъснато водоснабдяване по време на пожара и така се справихме успешно. Вятърът не попречи, защото гасихме помещение от надветрената страна. Спасена е сградата. Горял е покривът на необитаем етаж. Там е стоманобетонна плоча, покрита с етернитови плоскости, които разчупихме. Имаше отвор, през който дадохме гасителни линии, за да не се разпространи пожара на по-голяма площ“, обясни комисар Мангараков. 

Собственикът на пламналия цех Димитър Матеев съобщи, че помещението на втория етаж не се използва и че няма идея каква може да е причината за пожара. „Има складирани дървени греди, може от тях да е тръгнало“, коментира той. Припомняме, че сигналът за огнената стихия бил подаден малко след 09.30 часа. Наложило се в гасенето да се включат 8 пожарни коли и автомеханична стълба. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ти сън ли си?

Ти сън ли си?

16.03.2023 | 13:44

В непосредствена близост до стъкларския завод да няма пожарни кранове? Това сериозно ли е или майтап? И като няма - пуснаха ли предписание към общината да се постави? - Вода има - Марица е на една ръка разстояние. В белите страни пож. кранове има по улиците, а у нас... Как ще ги стигнем?

Отговори
1 1
Пи ар

Пи ар

16.03.2023 | 11:45

Мангарака е номер едно

Отговори
4 1

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?