Следвайте ни

Kак да усилим Wi-Fi сигнала у дома

Рутерите, които доставчиците на телекомуникационни услуги предлагат с договорите си за интернет, обикновено са най-евтините и неспособни модели на пазара. Сигналът им често се губи в по-отдалечените стаи, а инсталирането на няколко рутера у дома е не само скъпо, но и времеемко, пише lifestyle.

Оказва се обаче, че има доста по-евтини и бързи методи за засилване на Wi-Fi сигнала, които отнемат само няколко минути.

Във видеото долу можем да видим как алуминиева кутийка от бира или друга напитка може да бъде превърната в самоделна подсилваща антена, която в някои случаи може да увеличи сигнала с до 60%.

Снимка 417791

Това, което трябва да направим, е да изрежем дъното на кенчето - 3/4 от гърлото, и да направим разрез по дължината на кутийката. Резултатът не е кой знае колко естетически издържан, но доказано върши работа. 

Вместо кенче, бихме могли да използваме обикновено кухненско фолио, но проблемът при него са гънките, които понякога разпръскват сигнала към места, където той не е нужен.  Важно е да имаме предвид, че номерът с кенчето и фолиото помага единствено за подсилване на сигнала, но не и на скоростта на връзката. 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (1)

Георги георгиев

27.04.2019 | 09:32
2 1

Идеята е добра ще я пробвам .

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?