Следвайте ни

Изложба разказва историята на пивоварството в Пловдив

viber icon

Богат опит, история и традиции има България в пивоварството. И всичко това започва от града под тепетата преди повече от 140 години. През далечната 1876 година швейцарците Рудолф Фрик и Фридрих Сулцер пристигат в Пловдив, за да работят в железницата. По това време започват да варят бира в домашни условия. 

Историята на пивоварството у нас, как са изглеждали етикетите през годините и още куп интересни факти могат да бъдат прочетени в изложбата "140 години „Каменица“, която е разположена в Цар-Симеоновата градина. Тя беше открита на 15 юни и още тогава предизвика голям интерес сред пловдивчани. Паната могат да бъдат разгледани до 15 септември. Изложбата е организирана от „Хермес медиа“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

1881 ! От тази година е Каменица !

1881 ! От тази година е Каменица !

01.09.2021 | 13:16

Продадоха пивоварната , а сега изложби ! Продадоха я , но терена запазиха за себе си и набързо спретнаха сгради , които разпродават на доста солени цени ! И , кой /кои са те ?

Отговори
1 0
Разочарован

Разочарован

25.07.2021 | 10:37

Що за простащина ни поднасяте с това изложение точно пред сухите фонтани, кой е този който е позволил по време на пандемия хората да ходят един срещу друг за да се рекламират по този начин. това е централен вход и не е място за реклами... закрива се визията на сухите фонтани през ноща светят и някакви пана ще ги закриват за пари. Вие сте позор за Пловдив аман от некадърници.

Отговори
2 1
Наистина история !

Наистина история !

24.07.2021 | 20:55

Тотев изпрати пивоварната в историята ! Наверно и това е станало за сметка на подобряване на банковата му сметка ! Дано в бъдеще да се разбере ЗАЩО ?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?