49

Изборите 2 в 1 не спънаха ваксинацията

Изборният процес не спъна ваксинацията и тя тече с пълна пара. Само до обед през имунизационния кабинет на РЗИ минаха над 40 души, като минути преди 12 часа се изви опашка от десетина пловдивчани. „Интересът е същият както и през предходните дни.

Бум на желаещите за Янсен имаше само, когато излезе новата заповед на министъра на здравеопазването за зеления сертификат, но след като я коригираха, така че сертификатът след първа доза да стане валиден 14 дни след имунизацията, това се промени – хората предпочитат да си правят РНК ваксини“, обясни д-р Милена Панайотова, началник на отдел „Противоепидемичен контрол“.  

Сред дошлите да се боцнат в РЗИ беше и Костадин Христозков. Той идва за трета доза. Ваксиниран е с Астра Зенека, но бустерната доза, която му биха е на Pfizer. Препоръчаха му я специалистите, защото страда от високо кръвно. Веднага след имунизацията той се отправи към изборната си секция в ОУ „Душо Хаджидеков“. „И за президент, и за парламент ще гласувам, защото искам по-добро бъдеще на децата ни“, обясни Костадин Христозков и добави, че много работа предстои пред новата власт. 

А докато едни се ваксинираха, други гласуваха в РЗИ, защото по списък там е изборната им секция. От общо 630 гласоподаватели в секция номер 6 гласувалите към обед са 104 души. „Крайно време е да се състави правителство и да се обърнат към наболелите проблеми на обществото, а от президента очаквам да отстоява позицията на страната ни“, коментира Ваня Карагьозова след като гласува.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?