Следвайте ни

Ето какви мерки набелязаха срещу коронавируса в Пловдивско

viber icon

Дани Каназирева свика спешна среща за набелязване на  мерки срещу коронавируса.

Вижте какви превантивни мерки се набелязват на срещата"По данни на РЗИ в Пловдив и областта няма случаи на заболяването. Предприети са всички мерки в изпълнението на дейностите, възложени от Националния оперативен щаб, а институциите са в непрекъсната координация. Непрекъснато се обменя информация със Здравно министерство и се следи актуалната ситуация на територията на цялата област", каза областният управител Дани Каназирева.

По указание на Здравното министерство на територията на Пловдив и областта вече действа Областен кризисен щаб с мерки срещу коронавируса, който е  под егидата на областния управител Дани Каназирева. В него участват представители на  всички институции, ангажирани с проблема – РЗИ, болници,РД на МВР, Гранична полиция, Община Пловдив, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните.

Място за паника и безпокойство в Пловдив и областта няма, заяви областният управител след първото заседание на щаба.

Към момента няма нито един случай на заболял от коронавирус, а координацията между държавните институции е безупречна.

РЗИ и служители на Гранична полиция са в непрекъсната връзка, осигурен е контрол на летище „Пловдив“. 

Болниците на територията на Пловдив също са в готовност. В УМБАЛ“Свети Георги“ са отделени 46 легла, цяло отделение от 36 легла са осигурени в бившата Окръжна болница, още 10 легла има определени във Военна болница. При необходимост в Кожна клиника ще се осигурят допълнително легла, осигурена е и възможност за настаняване на болни в  общинската болница в Карлово -10 легла.

На сайта на РЗИ има  публикувана информация относно заболяването, симптомите и мерки за предпазване. Всеки ден ще се получава справка за леглата в болниците, където евентуално ще бъдат настанявани пациенти и актуална информация за обстановката, допълни Каназирева.

Тя отново апелира да не се създава излишна паника, защото според специалистите се задава и втората вълна на обикновения грип. Институциите препоръчват всеки, който има притеснения и съмнения да си направи бърз тест за обикновен грип. Щабът ще заседава всяка седмица.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?