Следвайте ни

Ето как изглежда новият зоопарк в Пловдив ВИДЕО ОТ ДРОН

viber icon

Зоологическата градина, чието строителство се възобновява, ще има 22 хабитата за животни. Засега в зоопарка живеят само десетина маймунки още от времето на стария зоокът, който беше затворен по разпореждане на МОСВ през 2008 г. За 11 години /или кажи - речи три кметски мандата/ Пловдив все още няма своя зоологическа градина. Дотук в пространството до Гребния канал с площ 40 дка са вложени 4 млн. лева. С тези средства са прекарани водопровод, канализация, осветление, вместо тесни клетки са построени широки хабитати /трите мечки имат 3,5 дка площ/ с къщички и хранилки за животните. Някои от хабитатите имат езерца и рекички, където вече се заселиха патици.  За децата са монтирани катерушки.  За довършителните работи в градския бюджет са планирани 523 000 лева.

От Община Пловдив уверяват, че сагата със зоопарка приключва и ще го отворят през лятото. До края на тази година ще влизаме безплатно. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Силвия гавазов

18.04.2019 | 16:23
0 0

Кога ще работи Зоопарка? До кога ще се подигравате с пловдивчани и. Децата им???

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?