Следвайте ни

Да си спомним: Речта на Стефан Данаилов, разтърсила цяла България ВИДЕО

viber icon

Починалият по-рано днес от рак на белия дроб Стефан Данаилов оставя дълбока следа в българската история.

Мастъра ще се запомни като един от най-великите наши актьори.


Освен в киното обаче той беше знакова фигура и в политиката. Никой няма да забрави думите на Ламбо в парламента на 14 февруари 2017 година, когато трогна всички с пламенна реч.

Данаилов, който по това време отдавна беше диагносициран с рак, направи силно емоционално изказване по време на дискусията в парламента относно ветото на президента Румен Радев върху бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.

Вижте речта на Стефан Данаилов:

„Ще подкрепя ветото на президента. Аз съм онкоболен и затова заявявам конфликт на интереси. 

Скъпи приятели, досега имах възможност да ви слушам, да ви гледам по телевизията и сега дойдох специално, за да ви предложа нещо. Не обичам този остър тон, тези скандали, когато наистина става въпрос за човешки живот. Ако 3-4 години съм в ремисия, не знам Господ какво ще каже след месец-два или година. Тази химия, която са ми наливали с години, вече няма да действа и ще трябва да пробвам нова.

Вие ще кажете: „ти имаш пари, ще си купиш“. Аз имам, но тези хора, които нямат? Има тук лекари, има хора, които страдат от такова заболяване. Няма начин да не сте загубили близки от тази коварна, гадна, мръсна болест. Няма начин! Нека направим 2 групи и да се разходим из Софийската онкология и Националната хематология. Да видите какви хора са вътре. Големият процент са млади хора, млади младини, които трябва да живеят, а не могат.

Свидетел съм на безсилието на лекарите, които казват „всичко опитваме и не става”. Затова не ме интересуват тези милиони, но хайде този път да направим не жест, а наше задължение. Нас са ни избирали хората. Тук има депутати с които от доста години присъстваме в парламента, много хора са заставали зад нашите кандидатури. И много хора също са опарени от тази коварна болест. Като слушам доктор Давидкова, все едно ще съсипем държавата, ако дадем тези 25 милиона!

Обръщам се към вас като ваш приятел. Скъпи приятели, нека сменим политиката и да постъпим най-човешки. Защото това да не знаеш дали ще оцелееш е страшно. Страшни са миговете, в които чакаш да дойде лошото или доброто! Изпитал съм го, затова го споделям с вас. Разчитам на вашия разум“, заяви Данаилов от трибуната на Народното събрание, предизвиквайки сълзи в очите на няколко депутати.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?