Следвайте ни

Борисов посети най-модерната фабрика в Северозапада ВИДЕО

viber icon

Министър председателят Бойко Борисов и кметът на Враца Калин Каменов обходиха с джипа района тази сутрин. С тях бе регионалният министър Петя Аврамова, която също е от Враца.

Борисов провери как се строят местни инфраструктурни проекти. Той бе посрещнат от симпатизанти. "Бойко, Бойко", скандираха хората и Борисов ги поздрави. Те му благодариха, че градът им е със съвсем нов облик и похвалиха градоначалника си, който преди няколко месеца избраха с рекордна подкрепа.

 Премиерът влезе в новата спортна зала в града. Всичко го посрещнаха с ръкопляскания.

 След това Борисов, Каменов и Аврамова продължиха с джипа. Регионалната министърка отчете милиони инвестиции, а премиерът каза, че най-важното е да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра.

 Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

 Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", подчерта премиерът.

 "Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", посочи той.

 "Сега като тръгнат и новите заводи, хората веднага ще усетят. Ще станат след това тези инвеститори спонсори, ще ви подпомагат и спорта", допълни Борисов. Каменов пък му показа първите два завода, които в момента се разширяват и разкри, че е осигурил и градски транспорт до тях. Там работниците също му благодариха и го посрещнаха с аплодисменти.

 На посещение в един от заводите, Борисов отчете, че това е най-модерното предприятие в Северна България, където вече работят 1500 души.

 "Работните места за Северозапада минават през пътя Ботевград-Мездра и строим ударно", заяви премиерът.

 "Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", каза Бойко Борисов. Той отчете, че там се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или да гориво, което гарантира, че винаги ще имат работа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тиква

Тиква

28.07.2020 | 10:35

Страшен си мутро, наглостта и алчността,затриха ти малък и примитивен мозък,заедно със други хиени от партията гроб.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?