Следвайте ни

Багери съсипаха правени по поръчка кашпи и тротоар ВИДЕО

viber icon

Софийска строителна фирма разчисти грубо с багери улица в Първенец, която е облагородена със средствата на живеещите на нея. За това сигнализира пловдивчанката Емилия Шишкова, чиято къща се намира на мястото и която е вложила хиляди левове в поставянето на хубави каменни плочи на тротоара и кашпи с цветя правени по поръчка.

„Невиждан вандализъм! Само за труд за да е хубав тротоара сме дали 2000 лева! Кашпите с цветя поръчахме на фирма да се отлеят от бетон защото такива не се продават никъде“, казва разстроената жена. 

Тя твърди, че никой не е предупредил живеещите живеещите за започващият на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ строеж на канализация за да може кашпите да бъдат прибрани предварително.

Семейството вложило толкова пари в хубав тротоар е изправяло обърнатите заедно с цветята саксии.

На охранителна камера на улицата се вижда как багерът обръща с кофата си една след друга правените по поръчка бетонни саксии.

Тежките машини са напукали и специално реденият от плоски камъни тротоар. Семейството веднага е изправило саксиите и ги е преместило на безопасно разстояние.

Кметицата на Първенец Ретена Плевнелиева също е озадачена от грубо бутнатите саксии.

„Прекарваме канализация по проект, който се финансира безвъзмездно по ПУДООС. Обществената поръчка е спечелена от софийската фирма „Актив Билдинг“. Разбрахме се с нея да възстанови щетите по тротоара“, каза г-жа Плевнелиева. 

Опитите на „Марица“ да се свърже с фирмата, която прави новата канализация се оказаха неуспешни. На телефоните за контакти не отговаря никой.

Обществената поръчка е на община „Родопи“ и е втори етап от проекта за изграждане на колекторна система за отводняване и канализация, който трябва да приключи за 193 дни. 

Снимки от Атанас Кънев и Емилия Шишкова

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

яяяя

яяяя

30.07.2020 | 09:29

Този багерист е роден за министър на културата, а решителността му и неспособността или нежеланието му да мисли стига и за по-висок пост. Фирмата ще възстанови щетите ,а откъде ще вземе парите? Редно е да вземат участие във възстановяването и багериста и прекият му началник.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?