49

Асен Василев: България ще успее, когато спре да се накланя според посоката на вятъра ВИДЕО

Не знам кой твърди, че съм американски ястреб. От ГЕРБ ме обвиняват, че съм руски агент, защото съм гласувал против F16 и против ядрените реактори. Аз всъщност защитавам интересите на България. Не на Русия, не на Европа или на Америка. Това твърди съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев ексклузивно за „Марица”.  Според него във външната политика България не трябва да се наклоня в зависимост от това от коя посока духа вятърът.

На 2 април имаме един много ясен избор – дали искаме да станем европейска държава по доходи, по начин на управление, по спазването на законите, а не само по цени, или искаме да си останем държава от латиноамерикански тип с огромни неравенства, в която една малка група хора взимат целия ресурс, а всички останали са бедни.

Бившият финансов министър и вицепремиер защитава своята теза за „дупките в чорапогащниците” и казва открито какво мисли за българските учители и образователната система в България. Говори откровено за шмекерите, американските ястреби, войнолюбците  и популизма в родната политика.   

Слушайте и гледайте целия разговор на Асен Василев с главния редактор на „Марица” Руси Чернев във видеото.

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?