Следвайте ни

46 старейшини се обявиха против кариерите в Първенец и Белащица

viber icon

Съветниците  в Пловдив се обявиха срещу кариерите в Първенец и Белащица. Това стана ясно, след като единодушно 46 от тях гласуваха декларация против кариерите по време на редовното заседание на Общинския съвет. По време на обсъждането те добавиха допълнителна точка в нея за осъществяване на контрол над обектите.

Съветниците напомнят, че Пловдив е един от градовете с най-мръсен въздух, а добивът на инертните материали е една от причините за това. Фини прахови частици, част от които са кварцови, достигат до Пловдив с всички отрицателни последици за здравето и живота на хората, се подчертава в документа.

Кметът Здравко Димитров трябва да запознае с решението на Общинския съвет премиера и заинтересованите институции.
 
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Майка

Майка

11.02.2020 | 10:36

Всяко второ дете в Пловдив е с инхалатор. Най-мръсният град в Европа! Ежедневно от кариерите се стеле плътна пелена от мръсотия, Пловдив не е ветровит и целият прах го дишаме. Терор! До кога парите на някоя частна фирма ще са по-важни от здравето на децата ни?

Отговори
2 0
Таня Хрисъова

Таня Хрисъова

11.02.2020 | 10:36

Пловдив иска чист въздух, дръвчета и чиста вода. СТИГА ЗАСТРОЯВАНЕ!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?