Вицепрезидентът: Европейци ли сме 100 дни преди европейските избори?

С пищна заря Карлово отбеляза 146 години от гибелта на Васил Левски

Най-грозното ще бъде 100 дни преди европейските избори да не бъдем европейци, да има пазарлъци за определени личности, наддаване, противоборство, партизанщина между партиите. Това  няма да е добър сигнал. Това заяви в Карлово вицепрезидентът Илияна Йотова по повод ситуацията, която се създаде   около промените в Изборния кодекс. Йотова  е в родния град на Апостола и участва във възпоминателна церемония по случай 146 години от гибeлта на Васил Левски. Проявите по този повод са под нейния патронаж.

Все още няма финал на ситуацията около Изборния кодекс, тя  тепърва се развива. От разменените две пресконференции на двете водещи политически сили  разбрах,  че за част от претенциите  управляващата  партия се е съгласила да има ново разглеждае. Дали  то ще бъде след  евентуалното президентско  вето или под друга форма, не мога да кажа. Но доколкото разбирам от БСП това  не ги удовлетворява, коментира още Илияна Йотова.

Ако  питате за конкретното ми мнение като стар изборджия  и като човек, който е участвал в много кампании, едно от условията, които поставя БСП се нуждае от уважение. И това  е начинът, по който се вземат решенията в комисиите. Досега това ставаше  с две трети от гласовете  и трябва да остане така, а не 50 плюс един, както е в момента, заяви още вицепрезидентът.

С пищна заря Карлово отбеляза 146 години от гибелта на Апостола Васил Левски. На тържеството освен вицепрезидента Илияна Йотова, присъстваха областният управител на Пловдив Здравко Димитров и депутати.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?