Вицепремиерът Марияна Николова става патрон на Вазовите празници в Сопот

Заедно с кмета Деян Дойнов тя откри нова детска площадка и участва в ритуал по случай Трифон Зарезан

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика  Марияна Николова  и кметът на Сопот Деян Дойонв запяха в Сопот култовата детска песен „Детство мое” заедно детската певческа формация „ Карловойс” . Те излязоха на сцената на историческата Манастирска поляна и се присъединиха към многобройната детска формация. Вицепремиерът Марияна Николова бе гост на Сопот по време на големия Старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и илюбов”, който събра освен сопотненци и стотици хора от Подбалкана.

Преди  това вицепремиерът  заедно с  кмета Деян Дойнов откриха нова модерна детска площадка в града. Марияна Николова подчерта, че инфраструктурата е ключова за създаване на условия за отглеждане на деца затова трябва да се подкрепят всички усилия в тази посока.

През последните два месеца в Сопот са построени четири нови детски площадки, обяви кметът Деян Дойнов. Той добави, че ще общината ще продължават през настоящата година да изгражда още места и съоръжения за игра на децата.

 Марияна Николова  проведе работна среща с представителите на местната власт и ръководителя на общинската болница д-р Стефан Анастасов. По време на срещата кметът Деян Дойнов отправи покана към Николова да бъде патрон на предстоящите през юли Вазови празници. Тя посети къщата-музей на патриарха на българската литература, където доц. Григорий Вазов  сподели детайли от историята на Вазовия род.

Николова бе официален гост на “Старопланински събор 2019”, който е под наслов “Да стоплим сърцата с вино и любов”. Заедно с кмета на общината Дойнов извършиха традиционния ритуал зарязване на лозята в местността “Манастирска поляна”.

“Нека тази година да бъде щедра към страната ни и нашите производители, които са част от гръбнака на икономиката.”, сподели вицепремиерът, която след това откри традиционния за Сопот празник. Николова подчерта значимостта на българския празник „Трифон Зарезан“ и пожела на хилядите гости на събитието и сопотненци здраве и любов. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?