Веселина Сариева: Няма да преглътна унижението

Вчерашното изявление на кмета Иван Тотев за паветата на ул. "Отец Паисий", в което бе цитирано и името галеристката Веселина Сариева, предизвика ответна реакция от нейна страна във фейсбук.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"Ужасно унизително е да четеш фамилиарни нападки и професионални заплахи от кмета на Пловдив, град за който над 13 години си давал толкова време, идеи и енергия, лобирал си локално и международно, създавал си идейни общности в името на това този град да се развива културно и да е достойно модерно европейско място за живеене.

И то нападки само защото един път си изказал личната си позиция във Фейсбук, като живущ и работещ на ул. „Отец Паисий“, на една централна историческа градска улица, която беше затворена за двумесечен ремонт без да бъдат предупредени живущите и обитателите. Ремонт, който дори се оказва, че не е съгласуван коректно с дирекция „Паметници на Културата“ към Министерство на Културата. Апелът за улица „Отец Паисий“ защити в последствие и министърът на културата, а кметът на Пловдив реши да се подиграе с мен и да ме заплаши професионално със следните думи: „Веска Сариева е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната програма на Общината, че не знам какво ще прави тогава”. Тези думи ги прочетох в няколко медии днес и вече не се съмнявам, че са били изказани.

Срам ме е като европейски гражданин, че това може да се случи в една демократична страна, която дори в момента е председател на съвета на ЕС. Няма да махна с ръка този път или да преглътна унижението и ще предложа на кмета да се извини публично на всички граждани, които дръзват да изкажат мнението си. А вместо да се „моля за милост”, бих спряла за няколко години културната програма на фондация „Отворени Изкуства“, която е насочена към Пловдив и заедно с моя прекрасен екип да дадем енергията и идеите си за други проекти. Ако познавахте дейността ми г-н Тотев, щяхте да знаете, че има какво да правя."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?