Подай сигнал

Версия: Ромите биячи от Войводиново били нападнати от военния

Пловдив

от Георги Василев 1969 прегледа 0

Това стана ясно от изявлението на районния прокурор Чавдар Грошев, който говори пред журналисти преди минути

Двамата ромски братя, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на кръстовището на улиците "Христо Ботев" и "Победа" във Войводиново в неделя, твърдят че са били нападнати от рейнджъра, който ударил по-големия брат, а след това те го пребили. Това стана ясно от изявлението на районния прокурор Чавдар Грошев, който говори пред журналисти преди минути.

На този етап няма свидетелски показания, които да подкрепят тезата на ромите. Няма и преки очевидци на случилото се, което е провокирало насилието в селото. Иззети са записите от една видеокамера, която обаче не е насочена така, че да се вижда ясно какво точно е станало. Записът ще бъде приобщен към делото.

Версията на пострадалия е друга – той се е прибирал от Пловдив, когато пред колата му са преминали двамата братя. Той им е направил забележка, а те са го напсували. Според казаното от него пред разследващи, това е причината той да спре и да се върне да разговаря с тях.

От държавното обвинение ще поискат постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата биячи. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, тъй като счупили ябълчна кост на военния, което затруднило храненето и говоренето му.

За подобно деяние се предвижда от 2 до 10 години затвор, но тъй като по-малкият брат е непълнолетен – за него наказанието е редуцирано до 3 години.

Коментари