Подай сигнал

Верона Резиденс бута къща на 20 м от Общината ВИДЕО

Пловдив

от Марица вест. 1439 прегледа 0

Верона Резиденс бута къща на 20 м от Общината ВИДЕО

Строителната компания "Верона Резиденс" бутна емблематична старинна сграда в Цар-Симеоновата градина, под носа на общината. От кметството обявиха, че знаковият имот на ул. "Гладстон" е съборен в края на миналата седмица, но според живеещи в съседство разрушаването му не е станало за ден, нито за седмица. Според хората бутането е продължило поне 20 дни. Те нямат отговор на въпроса как за това време нито един общинар не е видял, че красивата къща се разрушава. При целия прахоляк, който тежката строителна техника на фирмата е вдигала дни наред, е невероятно как строителната площадка е останала невидима за градската администрация, която се намира само на 20 метра от въпросната сграда.

Действията на строителя са убегнали от вниманието и на главния архитект Юлиана Петрова, която е в продължителен отпуск по неизвестни причини. Отделите в общината, които издават разрешителните за ремонти, явно също са зле с координацията, след като не са забелязали незаконния акт, коментират пловдивчани.

Заради незаконното събаряне на сградата още в петък пловдивската прокуратура разпореди да започнат проверки по случая. Днес разрушеният обект е бил посетен от служители на Икономическа полиция, натоварени с разследването.

Видео, изпратено от читатели на "Марица", показва едрогабаритната техника на строителя, разрушила знаковия обект.

Собственик на съборената къща е фирма "Неокор билдинг" ЕООД, регистрирана в Пловдив. Дружеството е с основен предмет на дейност строителство на сгради и строителни съоръжения, реконструкции, обзавеждане на недвижими имоти с цел отдаване под наем, лизинг или аренда и т.н. Едноличен собственик на фирмата е Светослав Йорданов Митов. Според търговския регистър негови са едноличните дружества "Вероника резиденс", "Верона сити център" и "Палас 27".