Великобритания вбеси българка, причината е ужасяваща

Ядосана съм! Така коментира ситуацията, в която изпадна българката Магдалена Филипова - Ривърс, след като Великобритания отказа да й издаде статут на постоянен жител в страната, пише „Дейли Мейл”, цитиран от Блиц.

Маги живее в страната от 19 години, омъжена е за британец и има две деца - 7-годишния Ной и 18-месечната Инди. Българката заминава за Великобритания преди 19 години, за да учи в колежа Брадфийлд. След завършването му постъпва в университета в Нюкасъл, където получава висшето си образование. След това среща Матю, бъдещият си съпруг. С него са щастливо женени и имат две деца. 

Освен че е съпруга и майка, Маги работи като съветник в област Южен Оксфордшир. Тя е член на кабинета за обществени услуги.  Въпреки всичко обаче през май Великобритания й отказва промяна на временния й статут в постоянен. Доводът е, че Маги не притежава достатъчно документи от последните пет години.

Във връзка с Брекзит това я поставя в доста неприятна ситуация. На практика по този начин страната ограничава правата й и Маги не е равна с местните британци. „Не се притеснявам. Ядосана съм, защото знам точно какви са последиците за мен от този отказ", коментира Маги. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?