Вдигнаха запора от имоти и сметки на Арабаджиеви

Административният съд в Пловдив окончателно вдигна наложените от НАП възбрани и запори върху имоти и банкови сметни на Ветко Арабаджиев. Като основна предпоставка за решението се спряга т.нар. „свръхобезпечение“ – данъчните търсели 606 600 лв. ДДС, а забранили на Арабаджиев да се разпорежда с имоти за 16 116 304 лева.

Според съда това „сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице“ - фирмата „Виктория Груп Корпорейшън“ ЕАД, която е със седалище в пловдивския хотел „Марица“ и неофициално е свързана с фамилия Арабаджиеви.

До делото се стигна след като миналото лято Маринела и Ветко Арабаджиеви получиха задочни обвинения за данъчни престъпления и пране на пари, а в ареста попадна техният син Вълчо. Данъчните веднага започнаха ревизия на фирмата – от 1 декември 2012 г. до 31 август 2018 г. Справката показала, че фирмата дължи над 600 000 лева по Закона за ДДС.

Това е и причината да бъдат наложени възбраните и запорите, които са с обща стойност 16 116 304,98 лв. От ревизираното дружество останали недоволни от прекомерните мерки и предложили други имоти за възбрана – основно магазини.

Тъй като данъчните не предприели действия, се стигнало до разглеждането на казуса от съда, който решил, че става въпрос за „свръхобезпечение, което сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице“. Това е и причината санкцията да падне.

От НАП могат да наложат нови възбрани и запори, но трябва да са на стойност, близка до търсените средства.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?