Важни правила за приготвяне на идеалната туршия
- 23:15, 27.10.2018
- 3349
- 0
Според начина на приготвяне туршиите биват сурови, парени, печени и пържени. При приготвянето им има няколко правила, които трябва да спазвате, за да се получи добра туршия. Едното е на всяка цена да отстраните загнилите зеленчуци. За да е по-трайна туршията, добавете счукан синал или хрян, лозов или вишнев лист. За стерилизацията трябва да внимавате да спазите времето, указано в рецептата. За доматите - това са 10 мин., за фасул и гювеч - час и половина, за гъби - половин час. Ако трябва да претакате туршията, през първата седмица го правете всеки ден, през втората - през ден, а когато втаса - веднъж седмично.
Много е важно готовите буркани да се съхраняват на прохладно място, най-добре в мазе или килер.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни