Важи ли законът за скъпите автомобили?

Колкото по-скъпа кола караш, толкова по-малък е шансът да бъдеш глобен за нарушение на пътя. Уж всички бяхме равни пред закона, но уви - порочната практика показва друго. Това твърдение може много лесно и логично да бъде обяснено с една думичка - страх. Та нали бедните шофьори, които са си купили колички „стар внос“ от 1998  г. например, няма да се осмелят да паркират в нарушение, за да не им лепнат „честитка“ на стъклото и да им вземат 2/3 от дневния надник. Градът може да е голям, но фишаджии дебнат зад всеки ъгъл.

Друга е ситуацията с новите и скъпи автомобили. Всекидневно богати шофьори извършват куриозни нарушения, но рядко биват санкционирани. Това се случи и с шофьора на зелената G-класа, с чуждестранна регистрация. Мощния офроудър извърши серия нарушения на улица „Кръстьо Пастухов“, но санкция за него нямаше. Джипът първо влезе в улицата срещу знак В1 (забранено влизането). Няколко метра по-надолу паркира срещу трафика, като идващите коли трябваше да се промушват, за да стигнат до кръстовището с ул. „Иван Вазов“.

На около 50 метра от мястото на нарушението се намира пловдивският административен съд, където има постоянно полицейско присъствие през деня, а служители на Синя зона неуморно обикалят района. Въпреки това санкция нямаше. Така че, мили съграждани, купувайте си само скъпи автомобили, а после ще ги „избиете“ от пътни санкции.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?