Васил Кичуков спечели шампионската титла в клас formula 600

Васил Кичуков бе обявен за републикански шампион за 2018 година в клас formula 600. Най-успешният пловдивски пилот в мотоциклетизма на писта получи наградата си на церемония в София.

Точно преди 10 години по същото време Васил Кичуков бе удостоен  с титлите вице-източноевропейски и републикански шампион в клас SP 125. До миналата година той прави няколко опита да се върне на пистата, които са неуспешни заради липсата на спорносри.

Едва през 2018 г. негови приятели се заемат да му осигурят нови гуми и консумативи за всяко едно състезание за да може да се бори за титлата.

Моторът "Сузуки" модел 600, с който той се състезава, е произведен през 2006 г. и не е от най-конкурентните мотори за спечелването на  Републиканския шампионат, но със своето огромно желание и силен дух Васил Кичуков успява да спечели Шампионската титла само с 5 участия в шампионата от състоялите се 7 старта за сезона!

Като дебютант в този клас той успява да спечели първите 3 старта с призови места, така той повежда в генералното класиране само  с 3 точки  пред съперниците за титлата. В останалите 2 старта Кичуков продължава да трупа аванс пред своите опоненти.

За следващия сезон Васил Кичуков има намерение да участва в състезанията в по горния клас formula 1000.  Той обаче признава, че намерението му няма се превърне в действителност, ако не намери спонсори!

Ще бъде много жалко за него да приключи кариерата си по този начин,защото той има възможността да покаже страхотни умения и в по-големия клас и да донесе титлата Иизточноевропейски и републикански шампион в клас formula 1000 за 2019г в Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?