Валери Симеонов: Дали нещата не са дирижирани от другаде

Не можем да си затваряме очите, че цяла година се води тенденциозна кампания срещу нас

Вицепремиерът Валери Симеонов пристигна в Пловдив за празника на Военните парашутисти. Тържеството започнаха започна в тренировъчната база на бригада Специални сили с тържествен строй, парад под звуците на военния духов оркестър и заупокойна малитва за геройски загиналите при изпълнението на служебния си дълг. След това бойците от елитната пловдивска част положиха венци пред паметника и параклиса на бригадата.

Тържеството продължи в Конгресния центъра на панаира. Там вицето Симеонов награди най-заслужилите командоси. По рано сутринта район 2 на 68 бригада на ул. “Радки Димитриев” обяви ден на отворените врати.

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че снема доверието от председателя на парламентарната група Волен Сидеров. Ето какво каза специално за “Марица” той:

- Г-н Симеонов не се ли връщаме към отдавна отминалите времена на русофоби и русофили?

- Тези понятия отдавна вече са останали в миналото.

- Минали са, но се скарахте заради една Украйна и един руски патриарх.

- Така се случи.

- Възможно ли е пак да заровите томахавките? Веднъж това вече се случи и то след много по-ужасяващи обиди.

- Не водим война с никого, но няма как да се правим, че не се води една тенденциозна кампания вече цяла година. Нито даваме квалификации на някой, нито отправяме упреци или определиния. Няма и епитети. Взимаме си нашето чисто партийно решение и сваляме доверието от досегашния председател на парламентарна група Волен Сидеров. Още повече, че преди няколко седмици подписахме писмено споразумение, което беше нарушено след дни. В него тримата лидери решихме, че няма да има атаки и ще бъде подкрепян всеки представител на коалицията в изпълнителната власт. Това се нарушава ежедневно. Еми, няма как! След като се нарушават подписани споразумания, ние не можем да признаваме председателството на Волен Сидеров в парламентарната група!

- Ще засегне ли това работата на кабинета?

- Надяваме се да не го засегне. Сериозният въпрос е дали нещата не са дирижирани отнякъде от другаде.    

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?