Подай сигнал

Вадят къщи на "Жилфонд" за продан

Общината планира 6 млн. приходи от търговия с имоти

Градът

от Валентина Йеремиева 1534 прегледа 0

Вадят къщи на "Жилфонд" за продан

Общината пуска на търг с явно наддаване стари къщи, които се стопанисват от "Жилфонд". От администрацията обясняват, че те са стари и трудно се поддържат, а в същото време градският бюджет има нужда от свежи пари. На следващата сесия, насрочена за 30 май, ще се разглежда предложението на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски за продажба чрез търг на едноетажна къща на ул. "Гео Милев" 24 в район "Централен". Тя е с площ 54,40 кв. метра, но се продава и част от дворното място. Предложената начална цена на имота е 42 600 лева без ДДС. Къщата вече е била обявена, но за нея нямаше кандидати, твърди зам.-кметът. Той уточнява, че в жилището няма общински наематели.

За 97 000 лева се продава пак на търг имот на ул. "Мадара" 10 (до Аджисан махала). Толкова ще е стартовата цена за тристайното жилище и една втора от дворното място. Сградата е на един етаж.

За втори път администрацията иска съветниците да разрешат Антовата къща на ул. "Княз Церетелев" в Стария град да бъде обявена на търг, но под наем за пет години. Къщата е паметник на културата и на последната сесия предложението на зам.-кмета Кацарски не успя да събере необходимия брой гласове. Имотът е поискан от "Свободна зона" АД, в което Община Пловдив има 85 процента участие.

В бюджета за тази година Община Пловдив е планирала да получи минимум 6 млн. лева от сделки с имоти, включително от продажба на търг.

Коментари