В "Тракия" няма дупки за полицаите от Районното

Близо един милион лева ще инвестира кметството за благоустрояването на района

В района нямаме дупки за полицаите от щата на Районното, увери вчера  кметът на "Тракия" Костадин Димитров, запитан дали се налага да вика служители на Пътна полиция, за да пазят шофьорите от опасните кратери.  Закачката на всяка дупка да дежури полицай е на премиера Борисов.  

Районният кмет обясни, че и през зимата не са спирали да кърпят дупки, затова ги няма. Запасили са предварително студена смес, която позволява аварийни ремонти и при ниски температури.  "Погрижихме се и в най-студените дни в "Тракия" да няма фрапиращи неравности по пътя. Нещата са  спокойни, няма и жалби", коментира Димитров.  Отделно работят и с топъл асфалт, в зависимост от времето. В момента са заделени 20 000 лева за "Пачматик" - инжекционен метод за пълнене на дупки с тръба, която с топъл въздух и гореща асфалтова смес за отрицателно време прави ремонт.  Още 10 000 лева са дадени за топла смес. "С дупките сме много, много добре, особено на главните булеварди, където изобщо ги няма", изтъкна Костадин Димитров. Той допълни, че колкото по-бързо се запълни една яма, толкова по-евтино струва. Димитров подчерта, че освен средствата, които се харчат за уличните дупки, администрацията трябва да реагира колкото може по-адекватно, за да не се разбиват колите.  

Близо един милион лева ще инвестира тази година районната администрация в благоустрояването на "Тракия". Първите обществени поръчки вече са подготвени, за да не се губи време.  За преасфалтиране в "Тракия" са заделили 100 000 лева. Миналата година в микрорайон А - 8  бяха масово ремонтирани тротоари, а през този сезон подхващат кварталните улици.  Настилка  ще се обновява до СУ "Димитър Матевски", до блоковете 71 и 73, на ул. "Григор  Божков".

Новите тротоари ще са пак от бетон,  каквато практика е въведена в района от Костадин Димитров.  Те са два пъти по-евтини и по-трайни от плочките, каза районният кмет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?