В Любимец ще правят нов храм

Общината дари 2100 кв. м за строежа

Нов храм ще бъде изграден в Любимец, след като общината дари терен от 2100 кв. м за целта. Документите за дарението и осветена икона с лика на Богородица бяха връчени на председателя на Църковното настоятелство по повод на 90-годишнината на „Свето Успение Богородично“. Новият църковен храм ще носи името „Свети пророк Илия“. 

След църковната служба по повод на 50 г. от обявяването на Любимец за град и 90 години от построяването на църковния храм бе осветен 15-метровият кръст в местността Хасара. Той бе издигнат с помощта на дарители от Любимец и региона. Един от тях е и народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. Той бе официален гост на тържественото събитие заедно с кмета на Любимец инж. Анастас Анастасов, председателя на общинския съвет Мария Станкова, ктиторите, майсторите и гражданите, които са дарили труд, средства и време за изграждането на кръста, членове на мотоклуб „Чакалите“ и стотици граждани.

Отец Трифон подари на всички гости осветени икони и кръстчета, а кмета на Любимец Анастас Анастасов дари с настолен кръст, който да бъде част от общинските символи, които да се препредават на всички управници. 


 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?