Подай сигнал

В Канада спят на наши матраци

Пловдив

от Мария Петрова 482 прегледа 0

Пловдивската компания "Тед Бед" ЕАД е сред първите българските компании, които са стартирали износ за Канада

Пловдивската компания за производство на матраци "Тед Бед" ЕАД е сред първите българските компании, които са стартирали износ за Канада след подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение за свободна търговия между Канада и Европейския съюз - СЕТА. Новината бе съобщена по време на първата регионална българо-канадска кръгла маса, която се проведе вчера в Пловдив. Сред официалните гости бяха посланикът на Канада за Румъния, България и Молдова Кевин Хамилтън и търговският аташе към Посолството на Канада Брадуин Ниблок.

Кевин Хамилтън благодари за поканата и изрази задоволство от вкуса на българското сирене, което набирало популярност в страната на кленовия лист. "Благодаря, че ме поканихте във вашия красив град, едновременно древен и модерен, населен от векове и изпълнен с култура, град, който ще е Европейска столица на културата", каза Хамилтън. Той подчерта, че България е добро място за бизнес и инвестиции, а споразумението между ЕС и Канада е още един плюс за предприемачеството.

Посланикът допълни, че за 2017 г. преките чуждестранни инвестиции от Канада към България са били в размер на 28 млн. евро, и напомни, че една от големите инвестиции е "Сенсата" край Пловдив.

Коментари