В екоакция младежи учат за местната власт и европарламента

Младежи от Карлово и членове на местния Ротари клуб заедно почистиха от отпадъци пътя от Войнягово до телевизионната кула над селото. Инициативата бе посветена на Деня земята, Деня на солидарността и Деня на Европа  и ще продължи до 5 май. Доброволците потеглиха към средногорския връх, където е  изградена телевизионната кула заедно с ръководителя на Младежкия информационен център Цветина Захарлиева. В групата бяха  председателят на Карловския Общински съвет Теодор Шойлеков и бизнесменът  Станислав Богоев ,  и двамата са членове на Ротари – Карлово. Групата събра няколко чувала с битови опадъци, захвърлени по пътя. Младежите имаха игри на открито и научиха за силата на общността от председателя на Ловната дружинка на  Войнягово. Той им разказа как с доброволен труд ловците от селото няколко заслона и ловна вила.

Младежите имаха своеобразен час, посветен на взаимоотношенията между гражданите  и местната власт. Председателят на Общинския съвет - Карлово Теодор Шойлеков  запозна участниците в инициативата  с работата на местния парламент и им обясни как може да правят предложения до местната власт чрез докладни записки и петиции.

В дискусия на открито младежите споделиха какво искат да се подобри за младите хора в Карлово и Европа и защо Европа е важна за тях.

Инициативата се реализира с подкрепата на програма "Евродеск" по проект "Демокрация навсякъде и за всички" и всички младежи получиха подаръци от програмата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?