Подай сигнал

В чест на Апостола: Ученици мерят сили в "Лъвски скок"

Регион

от Петя Гайдарова 134 прегледа 0

В чест на Апостола: Ученици мерят сили в "Лъвски скок"

Училищата в Смолянско, носещи името на Васил Левски, ще премерят сили в оригиналното ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе в чест на Апостола на 19 февруари в спортната зала „Величко Чолаков“ в Смолян.

Тогава е патронният празник на 7 училища и едно ученическо общежитие от региона - ППМГ „Васил Левски” ​- Смолян, ОУ ”Васил Левски” от с. Чавдар и ОУ ”Васил Левски” от с. Змеица, община Доспат, ОУ ”Васил Левски” ​- с. Ерма река, община Златоград, ОУ ”Васил Левски” ​- Златоград, ОУ ”Васил Левски” ​- с. Боровина, община Мадан, ОУ ”Васил Левски” - с. Средец, община Неделино и УО „Васил Левски“ - Девин.

Възпитаниците им ще отбележат със състезанието 146 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Те ще мерят сили в две дисциплини - „Щафета с преодоляване на препятствия” и „Совалково бягане“, в две възрастови групи, а в дисциплината "Лъвски скок" - в четири възрастови групи, като ще се излъчат индивидуални и отборни първенци.

Организатори на състезанието са Общобългарски комитет ”Васил Левски”, Община Смолян, РУО-Смолян и ППМГ „Васил Левски“. Мероприятието е под егидата на кмета на общината Николай Мелемов.

Коментари