Ужас! Жертвите на терора в Керч станаха 18

Жертвите на взрива в техникум в Керч станаха 18, а ранените - 47 души, съобщи днес лидерът на руската република Крим Сергей Аксьонов по телевизия "Русия 24", предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Предполагаемият извършител според Аксьонов е местен жител, който е действал сам.

"Потенциалният убиец се е застрелял, самоубил се е. Той е студент от 4-ти курс на същото учебно заведение. Тялото на убиеца е намерено в библиотеката на втория етаж", заяви Аксьонов.

Осемнайсетгодишният студент е открил стрелба в керченския техникум и се е самоубил. Това съобщи пред ТАСС говорителката на следствения комитет на Русия Светлана Петренко.

"Идентифициран е младежът, пристигнал в техникума непосредствено преди нападението, който, съдейки по видеозапис, е държал в ръцете си пушка. Той се оказа студентът от 4-ти курс, 18-годишният Владислав Росляков. Тялото му със следи от огнестрелна рана бе намерено в едно от помещенията на техникума", каза Петренко.

По-рано днес в техникум в град Керч бе задействано самоделно взривно устройство. Възбудено е наказателно дело по член от наказателния кодекс за "терористичен акт".

В района на нападението е ограничено движението на обществения транспорт. Службите, отговорни за транспортната сигурност на Кримския, мост са поставени в засилен режим на патрулиране. След взрива в Крим са засилени мерките за сигурност.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?