Ужас! Атакуваха Меркел СНИМКИ и ВИДЕО

Това стана докато германският канцлер откриваше традиционното автомобилно изложение във Франкфурт

Протестиращ срещу климатичните промени бе отведен от охраната на Ангела Меркел, след като се опита да стигне до германската канцлерка на автоизложение във Франкфурт. Това предаде Ройтерс.

Мъж, който носеше тениска с логото на "Грийнпийс" и надпис "Убиец на климата", бе проснат на земята от охранители при опит да прекоси сцена, на която стоеше Меркел, уточнява dir.bg.

На автомобилното изложение имаше и други подобни протести - екоактивисти стояха върху паркирани коли, носейки плакати с надпис "Убиец на климата", които бяха видени от Меркел и шефове на автомобилни компании.

"Тя трябва ясно да заяви на автошефовете, че с бензина и дизела е свършено", каза активистът Гералд Нойбауер.

Днес във Франкфурт беше открито традиционното международно автомобилно изложение (IAA). То се провежда винаги по това време на нечетна година и е най-голямото в света като мащаби - изложбени площи, брой премиери, посетители и т.н.

Меркел на автоизложението във Франкфурт

 

Климатичните промени и обществените дебати поставиха автомобилостроителите под натиск. Германските автомобилостроители са в електро-офанзива.

Меркел в новия електромобил ID 3 на Фолксваген

На изложението се показват предимно коли с батерии.

Азиатските производители отказаха участие, а също Tesla, Ferrari и Fiat.

Концернът Volkswagen показа ново лого и модели, с които започва нова ера - на електроброене. От пролетта на следващата година електромобилът ID 3 ще се предлага в базисната си версия за 30 000 евро.

Серийното производство започва през ноември в Цвикау - града, който преди падането на Берлинската стена даваше на света легендарния "Трабант". Новият ID 3 е с големината на "голф" и с място за пет души.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?