Увеличиха присъдата на убиеца Илиян от Куртово

Пловдивският апелативен съд увеличи от 14 на 16 години затвор наказанието 29-годишният Илиян Рангелов, който уби с нож приятелката си Милена в Куртово Конаре през нощта на 28 декември 2016 година. 

Според апелативните магистрати, наказанието е необходимо да се увеличи, като се вземе предвид поведението на подсъдимия по време и след извършване на деянието.

Пострадалата била настигната на безлюдна улица в тъмната част на денонощието. Единственият, но фатален удар е нанесен с предварително подготвен нож. След пристигането на разследващите подсъдимият се е опитал да ги насочи към друго лице, което според него било с психични отклонения и се навъртало наоколо. 

В същото време, като смекчаващо отговорността обстоятелство е отчетено това, че по време на досъдебното производство Рангелов е направил самопризнания в присъствието на защитник, които са подкрепени и с други доказателства.

Участвал в проведения следствен експеримент и подробно описал действията си в нощта на инцидента. По време на съдебното следствие подсъдимият отрекъл да е извършвал убийството. 

Съдиите увеличиха и кръвнината за родителите на Милена - от по 150 хиляди на по 180 хиляди лева за всеки от тях. 

Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража. 

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?