Подай сигнал

Управителят на "Пътинженеринг": Уплашихме се, че няма да получим разрешение да строим в парка

Не познавам купувача на имота. Служители от фирмата ми се занимаваха с тази сделка

Интервю

от Валентина Йеремиева 2546 прегледа 0

Недялко Бекиров, управител на фирма "Пътинженеринг" с Иван Тотев

- Г-н Бекиров, през 2014 г. „Пътинженеринг” е закупила общински имот в парк Лаута и след месец и половина го е продала на „Трансроудс” на брата на депутата Атанас Ташков за същите пари. Каква е причината да играете на търг и веднага да се откажете да строите или поне да спечелите от имота, като го продадете на по-висока цена?

-Имахме намерение да строим, но не ни достигнаха силите. Там беше парк и без контакти беше трудно да се строи. Вече не помня на каква цена го продадохме, но се уплашихме, че трудно ще вземем строително разрешение за Лаута. Участвахме на търга, защото нямаше други кандидати. Иначе нямаше да се решим да наддаваме.

-Защо продадохте земята именно на Станимир Ташков, който живее в САЩ? Той ли ви е потърсил или неговият брат - депутат Атанас Ташков?

-Не го познавам този човек /б.р. - Станимир Ташков/, а и с тези сделки се занимаваха служители в моята фирмата. С Атанас Ташков се познаваме, тъй като той е пътен инженер. Но откакто е депутат, не се виждаме. За съпругата му Радослава Ташкова само чета в медиите, тя е на отговорен пост в Общинския съвет и добре се представя.

-Появяват се съмнения, че тази сделка е договорена предварително. Да не би да са ви обещали за услугата обществени поръчки с предимство?

- Нито Атанас Ташков и Радослава Ташкова са ми обещали нещо, нито аз съм им вършил услуга. Вече стават 23 години, откакто фирма „Пътинженеринг” е на пазара. Изпълняваме обществени поръчки в цялата страна и по-малко в Пловдив. Доколкото имаме такива, ги печелим коректно на търг. Държим да спазваме договорите и да работим качествено. В годините назад сме работили на бул. „България”, Кукленско шосе, на ул. „Петко Д. Петков” и „Богомил”, на бул. „Македония”. Имаме опит и в жилищното строителство. Спечелихме награда "Сграда на година", която изградихме на ул. "Авксентий Велешки" 8. Нямаме от какво да се срамуваме.

Коментари