Уникална рецепта за конфитюр от дюли
- 21:38, 14.10.2018
- 4150
- 0
Конфитюр от дюли
Необходими продукти:
2 кг захар
4 ч. ч. вода
3 кг дюли
3-4 пъпки карамфил, малко канела
2 чаени лъжички лимонена киселина (лимонтузу)
Приготвяне:
От захарта и водата се сварява не много гъст сироп. Дюлите се измиват, нарязват се на едри парчета, почистват се от семенниците и се обелват. Сиропът се отстранява от огъня и направо в него се настъргват подготвените вече дюли. След това съдът се връща на котлона и конфитюрът се вари на силен огън, като по желание се добавят карамфилът и канелата. Когато сиропът започне да се сгъстява, се добавя и лимонената киселина.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
0 коментара