Уникална рецепта за конфитюр от дюли

Конфитюр от дюли

Необходими продукти:

2 кг захар
4 ч. ч. вода
3 кг дюли 
3-4 пъпки карамфил, малко канела 
2 чаени лъжички лимонена киселина (лимонтузу)

Приготвяне: 

От захарта и водата се сварява не много гъст сироп. Дюлите се измиват, нарязват се на едри парчета, почистват се от семенниците и се обелват. Сиропът се отстранява от огъня и направо в него се настъргват подготвените вече дюли. След това съдът се връща на котлона и конфитюрът се вари на силен огън, като по желание се добавят карамфилът и канелата. Когато сиропът започне да се сгъстява, се добавя и лимонената киселина.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?