УМБАЛ "Свети Георги" и новотелът с най-много легла

Факт е, че през последната година хотелите Пловдив никнат като гъби. Предстои откриването на две бази само около Централна гара - на самия перон, инвестицията е на концесионера Миролюб Столарски, и на „Васил Априлов” до кръговото кръстовище. От "Микрон" строят точно до Базиликата, а преди по-малко от месец отвори врати чисто нов хотел Best Western Premier на Брезовско шосе. „Хъс” ООД пък имат намерение да вдигнат хотел на мястото на култовия ресторант Греми. В града стъпва и веригата Orbis и AccorHotels с Хотел MGallery. Той ще отвори до края на тази година и се помещава в сградата в сградата на бившия търговски център „Евмолпия“. 


И в целия този бум, подклаждан и от големите очаквания около домакинството на Европейска столица на културата, средногодишната заетост на обектите за туризъм в Пловдив е около 28%. При болниците оборотът на леглата е далеч по-голям.

НАЙ-НАЙ


НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЛНИЦА в Пловдив е УМБАЛ "Свети Георги" с 1521 легла. В топ 5 влизат още УМБАЛ "Пловдив" с 595 легла и УМБАЛ "Пълмед" с 517 легла, УМБАЛ "Каспела" с 412 и "Централ Онко Хоспитал" /257 легла/.

НАЙ-ГОЛЯМ ХОТЕЛ е Гранд хотел Пловдив, има 321 стаи, повечето с по две или три легла, и така лесно надминава втората по големина болница в града. Следват го Тримонциум Рамада, хотел "Санкт Петербург" и "Марица". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?