Ултраси нападнаха гей прайд в Полша

Гей прайд, организиран за пръв път в полския град Бялисток, бе атакуван вчера от ултранационалисти, съобщи Франс прес. Петнайсетина души бяха задържани, съобщи полицията.

В момент, когато в католическата страна се води кампания срещу "ЛГБТ идеологията", една от основните теми на предстоящите парламентарни избори, около 800 души преминаха през центъра на Бялисток.

Демонстрантите развяваха знамена в цветовете на дъгата и издигнаха плакати с надписи "Любовта не е грях". Но футболни фенове, дошли от цяла Полша, прекъснаха няколко пъти шествието, заради което се наложи намесата на полицията. Според очевидци някои от тях са носели ултранационалистически символи, а други са скандирали "Не на содомията в Бялисток!".

Шествието бе силно критикувано от католическите и националистическите среди, организирали около 40 контрадемонстрации в Бялисток, включително семеен пикник по инициатива на областния управител, член на управляващата консервативна партия "Право и справедливост". Няколкостотин души се събраха за молитва пред катедралата, докато шествието преминаваше през града.

 

 

Източник: Standartnews

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
@

@

21.07.2019 | 15:59

Защо ги наричате ултраси? Те са просто хора с алтернативна сексуална ориентация.

Отговори
0 2
намръщенЪ

намръщенЪ

21.07.2019 | 15:49

Браво! Да бяха изгорили и портрета на новата шефка на ЕС

Отговори
2 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?