УХТ обновява изцяло учебни корпуси по европейски проект

Университетът по хранителни технологии обновява изцяло още два от учебните си корпуси по проект „Изграждане на модерна образователна инфраструктура“ на Оперативна програма „Региони в растеж“. Това стана ясно днес по време на церемония, на която бе даден старт на строително-ремонтните дейности.

„Пет години след като по проект бяха реновирани 3 и 4 блок, имаме втори одобрен от Регионалното министерство проект, с който основно ще бъдат реновирани  блок 1 и 2“, заяви пред медиите и гостите ректорът на висшето учебно заведение проф. Кольо Динков.

Проектът е на обща стойност 2 958 902, 90 лв., от които 2 507 340,25 са европейско съфинансиране, 442 471, 80 – национално съфинансиране и 9090,85 – собствен принос.

Проектът предвижда топлинно изолиране на сградите и изграждане на собствено газово-котелно съоръжение, посочи ректорът проф. Кольо Динков. Също така ще се подмени осветлението с енергоспестяващо и ще се ремонтира ВиК инсталацията. Проектът предвижда и изграждане на многофункционална зала със 100 места, която да бъде ползвана и като учебна, и като презентационна. Осигурени са всички изисквания на ЕС за достъп на хора с увреждания, добави проф. Динков. По думите му сроковете за извършване на строително –ремонтните дейности изискват максимална мобилизация, но той изрази увереността си, че само след няколко месеца Университетът по хранителни технологии ще разполага с модерни учебни корпуси, изградени на съвременно високо ниво.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?