Удължиха агонията: Хаосът в трафика продължава до 21-ви

Автобусите ще тръгнат през Тунела следващия понеделник

Градският транспорт ще се завърне на Тунела  едва на 21 януари, предупредиха  от Община Пловдив. Това означава, че  автобусите 1, 4 , 7, 9, 11, 20, 26, 27, 37, 44, 93 и 99 ще продължават и през тази седмица  да обикалят по бул. „Руски” и „Източен”.

Бул. „Цар Борис III Обединител”  е затворен от 27 декември заради строежа на кулата. Първоначално от Общината бяха обявили, че движението  през Тунела ще се възстанови на 17 януари, след което  датата се измести на 18-и, за да има време за демонтаж на сцената. Вчера се оказа, че булевардът ще бъде готов да поеме трафика чак на 21 януари.  След като се разглоби  30-метровата метална конструкция, на работниците ще са нужни няколко дни, за да възстановят  пътния участък  между Тунела и кръстовището с ул. „Цанко Дюстабанов” и „Граф Игнатиев”.

В тази отсечка  заради кулата бяха премахнати разделителната ивица с бордюрите и металните пана, а също така и „островчето”  за връзката с ул. „Патриарх Евтимий”.  Всичко това, както и маркировката, трябва да се възстановява.

Хаос цареше отново вчера в трафика заради затворените  бул. „Цар Борис III Обединител” и подлеза на ул. „Гладстон”.  В ранните сутрешни часове колите се точеха по бул. „Христо Ботев” с темпове на костенурка. Дори и по обяд задръствания имаше по целия бул. „Руски”.  Тапите се увеличиха и заради затвореното южно платно на бул. „Шести  септември” в района на пл. „Шахбазян”. Там монтираха електрически стълб, който през миналата седмица щеше да падне и се наложи в петък да се спре движението за демонтаж.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?