Удар! Разбиха банда, обирала масово камиони в Пловдив

Полицията разби банда, извършила множество обири на  камиони в района на Търговиите на ул. "Брезовска". Това съобщи днес началникът на Трето РУ Пловдив Пловдив Никола Симов по време на срещата с администрацията на район "Северен". На нея яха изнесени данни за състоянието на престъпността в района  през миналата година и бяха обсъдени проблемите на сигурността.

"Членовете на бандата бяха много добре организирани, разполагаха с няколко автомобила и с активна връзка помежду си. Те обираха обикновенно оставени дори и за малко без надзор камиони със стока, като основната им плячка бяха служебните пари. Имало е случаи на откраднатите суми да бъдат в порядъка от 7000- 8000 до над 10 000 лева от едно моторно превозно средства. 

Членовете на групата бяха задържани в края на миналата година, в ареста са и са предадени на съда. От тогава няма нито един обир в Търговиите", уточни полицейският началник. Той добави, че благодарение на активната работа на служителите на полицията, в район "Северен" тежките криминални престъпления са намалели до минимум. В момента служителите не реда издирват автор на два грабежа.

Извършителят на възраст около 25 години  е нападнал момичета и със сила им е отнел дамските чанти.  През миналата година на територията на район "Северен" са станали общо 704 престъпления. От тях 630 са криминални, като разкритите са 226.  Пътно-транспортните произшествия са  85 с един загинал.

"Освен активната работа на полицията в борбата с престъпността важен фактор и видеонаблюдението. То възпира хората, които смятат да вършат престъпления. Разчитаме и на активността на гражданите", завърши Никола Симов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?