Подай сигнал

Учителка налага ученик с кош за боклук ВИДЕО

"Не приемаме, че само учителката има вина, тя е била обект на провокация", каза директорката на училището

България

от Марица вест. 797 прегледа 0

Учителка налага ученик с кош за боклук ВИДЕО

Зрител на NOVA изпрати в рубриката „Моята новина” клип, на който се вижда как учителка от ПГ по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов” в град Пирдоп удря ученици с кошчето за боклук по време на час.

„Разбира се, това е абсолютно еднократен случай. Няма подобен друг инцидент в училището, случва се за първи път. След проверка установихме една неадекватна реакция на педагога да се справи със създадена ситуация в класната стая. След проучване стана ясно, че е резултат от ученическа провокация, което не е видно от клипчето поради неговата краткост и това малко изкривява обективната ситуация”. Това коментира Павлина Ценова, директор ПГ по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов”.

По думите й учителката все още е в процедура по уточняване на казуса. „Предприети са мерки. Тя има право на личен избор да напусне, но това ще бъде един доброволен акт и нейно лично решение”, каза още тя.

„Колежката няма никакво право да проявява подобни форми на неадекватност. Не приемаме, че само учителката има вина, тя е била обект на провокация”, коментира Ценова.

Коментари


И аз щях да го замеря !

Егати с насилие нищо няма да се постигне. Трябва на ученика да му се каже че повече да не прави така

Така се прави.Само бой по тия лигави лайнарчета,дето си мислят че всичко се върти около тях. И глоби за родителите!

Жалко,че кошчето е празно.Този "Красавец",заслужава много повече.Учителката не е длъжна да гледа и слуша този"ученик"как се прави на маймуна.Нейното задължение е да преподава знания,на този празноглавец.Нито ще го утрепе нито нищо по начина по който е постъпила.Такива екземпляри нямат място в такива училища.